bgtitle.gif (16370 bytes)

Ubådsmassakren 2003

Søndag d. 18.5

English

English version
Ölands ekspeditionen startede om morgenen d. 18.5 i Grönhögen. Da alt og alle var ombord kastede vi trosserne, hvorefter skibet rullede dovent ud af havnehullet. Vi havde valgt "Nicomedia" som målet for turens første dykning, og i perfekt vejr nåede vi frem til stedet hvor den imponerende damper sank for 88 år siden. Efter at have slået vraget røg vragbøjen i vandet, hvorefter der blev gjort klart til dykning. Første hold fik naturligvis tjansen med at binde på, og kort efter lå vi sikkert forankret over ”le grande dame”.
De 30 minutters dykketid gik hurtigt, og dykkerne var snart tilbage i overfladen og aflagde rapport. Der var bundet på i agterenden, og sigten var på omkring 20 meter. Forventningerne var blevet indfriet til fulde og det havde været et super godt dyk. Men selvom sigten tillod at man kunne se langt omkring, så var tiden dernede alt for hurtigt opbrugt.
 
To dyk på et vrag som "Nicomedia" er alt for lidt, og man når kun at få et lille overblik over hvad vraget rummer af spændende muligheder. Med sin imponerende stævn der rejser sig 10 meter over havbunden, 5 store lastrum og en brobygning der i sig selv er indtil flere dyk værdig, blev vi enige om at "Nicomedia" var et af de vrag vi skulle besøge igen i løbet af ugen, hvis lejligheden bød sig.

Sent på eftermiddagen var det blevet tid til at hive dekostationen og vragbøjen op, og vi satte igen kursen imod Grönhögen. Solen stod højt på en skyfri himmel og i bagende sol fyldte vi nitrox på flaskerne, mens vi gjorde klar til næste dags dykning. Vejrudsigten lovede fint vejr for de kommende dage, så det kunne ikke være bedre.

Dykkerjournal
Dybde: 30-33 meter
Dykketid: 20-25 minutter
Dekompression: Ingen
Sikkerhedsstop: Ja
Anvendt gas: EAN31 og EAN33
Vi dykkede typisk mellem 20 og 25 minutter, med sikkerhedsstop på mellem 3-10 minutter

Næste

Retur

(c) nolimitsdiving 2003