bgtitle.gif (16370 bytes)

Ubådsmassakren 2003

Mandag d. 19.5

English

English version
Denne morgen var der ikke en vind der rørte sig, og da det var næsten havblik kunne vi uden problemer tage ud til "Director Reppenhagen", som ligger ca. 3 timers sejlads fra Grönhögen. Efter at "Reppenhagen" var lokaliseret, gik det første hold ned for at inspicere et af Ölands/Ubådsmassakrens allerfineste vrag. De kom op efter 30 minutter og af samtalen at dømme, havde det været et usædvanlig godt dyk. Derefter var det vores tur, og snart var vi på vej ned mod vraget.
 
Med en god nitroxblanding i flaskerne, havde vi masser af tid til at se os omkring. Vi kom ned lige foran brobygningen, hvor der var gjort fast i et af skibets mange spil. Sigten var imponerende. Man kunne uden problemer se både stævnen og brobygningen på en gang, hvilket svarer til 15-20 meter til hver side. Efter at vi havde fundet det skylight der fører ned til Spiegels kahyt, tog vi turen op mod stævnen. Det er et imponerende syn at se ”Reppenhagen”s stævn tårne sig 12 meter lodret op fra havbunden. Når man lå ved stævnen i 28 meters dybde kunne man se dekostationen, der lå i 6 meters dybde. Det er ikke hver dag man oplever sådan en sigt.  
 
Derefter gik turen hen over de to forreste lastrum og tilbage til broen. Her fandt vi en stor åbning i fronten af brobygningen og igennem denne svømmede vi ind i Spiegels kahyt. Derinde lå der masser af inventar og nedfaldne genstande, som vi tog et kort kig på inden vi fortsatte videre agterud. Halvvejs inde i brobygningen, kunne man enten svømme agterud, eller ud gennem et hul der førte ind til maskinen. Vi valgte denne rute og fortsatte ind i maskinrummet. Her kunne man se cylindrene stå på rad og række. Det hele omgivet af krystalklart grønt vand. Tiden var nu ved at være gået, så vi satte kursen hen over taget af brobygningen og tilbage mod ankertovet. Under opstigningen fulgte vi vraget med øjnene, indtil det forsvandt af syne i 14 meters dybde. 

Dagens andet dyk var lige så godt som det første. Strømmen havde vendt i forhold til første dyk, så man nu kom ned på styrbords side. Herfra svømmede vi i frit vand hen over brobygningen, for at få et godt overblik over hvordan de forskellige ting på vraget var placeret i forhold til hinanden. Det var et virkelig flot syn at se vraget, sådan "lidt fra oven". Herefter svømmede vi igen ind i Spiegels kahyt og så os omkring. Det er en speciel fornemmelse at svømme rundt indeni et vrag, og under så gode forhold som disse, er det næsten som om man rejser tilbage i tiden og kigger på gamle ting og sager. Vi fik set os omkring og svømmede til sidst ud igennem det åbne maskinrum. Det andet hold nåede helt ned i agterenden af vraget og fik set den afbrækkede agterdel.

"Reppenhagen" er og bliver min personlige favorit af de 4 ubådsvrag.

Dykkerjournal
Dybde: 33-35 meter
Dykketid: 20-25 minutter
Dekompression: Ingen
Sikkerhedsstop: Ja
Anvendt gas: EAN30
Vi dykkede typisk mellem 20 og 25 minutter, med sikkerhedsstop på mellem 3-10 minutter

Næste

Retur

(c) nolimitsdiving 2003